Hardloophorloge koppelen met Strava

Wat moet je doen als je een gevorderde renner bent, als je al een aantal maanden of misschien zelfs al meer dan een jaar aan het rennen bent? Je hebt zelfs een hardloophorloge aangeschaft en eigenlijk wil je vrienden wel laten zien welke resultaten je in een korte periode hebt weten te boeken. Onder hardlopers is er een zeer bekende en populaire app, getiteld Strava. Deze applicatie is gratis en via Strava kun je al je sportprestaties bijhouden. Je kunt challenges aangaan, activiteiten delen met vrienden en ook de activiteiten van anderen bekijken en/of een reactie achterlaen.

Tegenwoordig geven de meeste hardlopers de voorkeur aan een hardloophorloge dat alles nauwkeurig bijhoudt én waardoor je je mobiele telefoon simpelweg kunt thuislaten. Het voordeel als je een hardloophorloge hebt, is dat je je mobiele telefoon thuis kunt laten en later kunt synchroniseren met Strava. Dit gaat als volgt te werk: je doet je activiteit en houdt deze bij met b.v. je Garmin of Polar horloge. Na je activiteit wordt in eerste instantie wordt je activiteit via WiFi of bluetooth naar naar de cloud platformen van het merk gestuurd. Garmin Connect of Polar Flow. Vanaf dit moment kun je de activiteiten ook automatisch laten exporteren naar Strava.

Dat is allemaal positief, maar hoe zorg je ervoor dat je je resultaten ook op je hardloophorloge kunt bekijken als je thuiskomt na je hardlooprondje, hoe synchroniseer je je horloge met Strava?

Eigenlijk is dat helemaal niet zo moeilijk. Je gaat op het internet naar je Strava-pagina of via je mobiele applicatie en klikt dan op Activiteit uploaden of (op je mobiele telefoon) op Andere services koppelen. Op het internet moet je vervolgens op Aan de slag klikken en dan volgen de stappen vanzelf. Zo gemakkelijk is het. Op je mobiele app wordt het ook niet veel ingewikkelder. Je klikt namelijk op Een apparaat koppelen aan Strava. En dan moet je het merk aanklikken dat je gebruikt (van je sporthorloge) en dan wordt het vanzelf gekoppeld.

Hardlopen met hardloophorloge en gesynchroniseerde Strava

Nu weet je hoe je je hardloophorloge met Strava moet synchroniseren. Zo gemakkelijk ging het en nu kun je vandaag nog naar buiten en heerlijk gaan hardlopen. En daarna de resultaten van je sportprestaties delen met al je vrienden en familie via WhatsApp en Facebook. We wensen je veel succes met het hardlopen. Wil je meer weten over hardlopen? Hoe je kunt rennen met een hartslagmeter of hoe je sneller en beter kunt gaan hardlopen door middel van een hardloopschema? Lees dan vooral de andere artikelen op onze website. Nogmaals succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *