Verwachtingen Garmin Fenix 7

De Garmin Fenix serie, is een van de bekendste multisport horloges op dit moment. De horloges bevatten een ultra breed scala aan functies, van multisport tot navigatie en kompas. De Fenix 6 komt in vele varianten; het kleinere S-model, maar ook een PRO en een Solar editie. Maar wat wordt er verwacht van de nieuwe Fenix 7?

Uiterlijk

De Fenix lijn ziet er al jaren vergelijkbaar uit. Uiteraard verandert de dikte over de jaren, in positieve zin. De Garmin Fenix 6 kwam met een groter scherm en een opvallende kast. We verwachten dat de Garmin Fenix 7 op de Garmin Fenix 6 zal lijken, maar wellicht een plattere variant zal zijn.

Daarnaast is de resolutie van de Fenix 6 nog niet zo goed als de nieuwe Venu horloges. Deze hebben een AMOLED scherm aan boord. Het ligt in lijn der verwachting dat ook de Fenix 7 een scherp AMOLED scherm zal hebben.

Het is dan altijd spannend wat dit met de accuduur doet. Het is een technische uitdaging om zowel een horloge dunner te maken en met een beter scherm uit te rusten.

Functies

De Fenix is een van de meest uitgebreide Garmin horloges en heeft al barometrische hoogtemeter, gyrometer, kompas, kaarten en navigatie aan boord. Ook tientallen sporten worden ondersteund. Van hiken en zwemmen tot en met golfen.

Als je nieuwe functies van andere merken vergelijkt met de Fenix functies, dan zal er vermoedelijk een verdere verbetering plaatsvinden in de polshartslagmeting. Daarnaast is ook adem analyse een opkomende functie.

De herstel modi op horloges is ook een hot topic. Een verdere verbetering van VO2 max en vermoeidheidsdetectie/recovery advies behoort ook tot de mogelijkheden. Denk daarbij aan opties als slaapmetingen, hartslag variabiliteit en zuurstof saturatie.

Een gerucht gaat dat ook connectie met het telefoon netwerk mogelijk zou kunnen worden. Dit zou je in staat kunnen stellen om muziek te streamen via internet als je je horloge van een simkaart voorziet. We verwachten dat dit niet heel realistisch is, gezien dit ook consessies doet aan de batterijduur.

Verwachte release-date en prijs

Garmin brengt gemiddeld iedere 2 jaar een nieuw high end Fenix model uit. Om deze reden verwachten we dat het niet eerder dan augustus zal worden, dat de nieuwe Fenix wordt aangekondigd.

De prijs zal relatief hoog zijn c.q. blijven, gezien de Fenix reeks de paradepaarden van Garmin zijn. Als je de huidige Fenix te duur vindt, kun je wellicht beter nadenken om het een na nieuwste model aan te schaffen zodra de Fenix 7 uitkomt. Denk aan de 6S, 6(X), 6 PRO of 6 Solar.